Com detectar si hi ha sang a l’orina del vostre gat

octubre 02, 2020 - by gemma - in Consells de la clínica

No Comments

És molt corrent que els gats pateixin patologies de les vies urinaries baixes, les conegudes cistitis, ja siguin infeccioses o inflamatories, i en aquests procesos la preséncia de sang a la orina, acostuma a ser un dels simptomes que primer alerta al propietari.

Quan tenim un pacient que ja té historial de cistitis, és molt interessant tenir algún métode per poder monitoritzar a casa que la orina és normal i no hi ha preséncia de sang, sense estressar al pacient.

Avui us volem explicar un métode que ha desenvolupat Royal Canin per la detecció de sang a orina, aprofitant que ens han vingut a fer una demostració del funcionament del producte per explicar-vos-ho.

 

Bluecare són uns gránuls amb un reactiu incorporat que fa que canviïn de color de blanc a blau quan entren en contacte amb la sang. Aquesta técnica és capaç de detectar quantitats molt petites de sang, sovint no visibles a simple vista.

El primer pas, tal com veiem a la foto de l’esquerra, és extendre uns quants gránuls a sibre de la sorra higiénica del gat.

 

A les fotografíes superiors podeu veure la reacció positiva i negativa en els gránuls, en blanc,a on no hi ha preséncia de sang i en blau a on si en tenim.

El canvi de color es produeix al moment i es manté en el temps, pel que és senzill de detectar pel propietari.

Amb aquest métode podem detectar la hematuria ( sang a la orina) en un entorn sense stress pel pacient, i sense fer canvis a la safata.

A més la detecció precoç augmenta les possibilitats de posar tractament a les primeres fases de la malaltia, i li dona tranquilitat al propietari d’aquests pacients amb historial de malaltia urinari, ja que li proporciona una eina senzilla per control.lar la salut del seu gat.

Share this article

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

×

Demana una cita i ens posarem en contacte amb tu

Informació bàsica


  • 1. Responsable: Gemma Ulibarri
  • 2. Finalitat: Respondre la sol·licitud o consulta
  • 3. Destinataris: el teu consentiment
  • 4. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades
  • 5. Info addicional: Política de privadesa