Cirurgia de mínima invasió a la clínica

novembre 18, 2019 - by gemma - in Serveis del centre

No Comments

Des de fa 2 anys, a la clínica hem apostat per treballar amb les tècniques de cirurgia de mínima invasió per realitzar les esterilitzacions de les femelles, col.laborant amb les companyes d’Endolap.

Aixó ens ha ajudat a millorar el benestar de les pacients en una de les cirurgies més habituals a la clínica veterinària.

Aquesta técnica quirurgica permet un temps d’anéstesia més curt i una recuperació més rápida de la pacient, augmentant la seguretat del procediment.

 
Tenim ferides molt més petites, ja que les incisions que es practiquen són de només 1 cm, un temps d’anestésia molt més curt i un post operatori practicament inexistent, ja que desapareix el risc d’eventració de la cirurgia tradicional.

Per accedir a la cavitat abdominal es practiquen unes petites incisions ( 2 en el cas de la gata i tres en el cas de la gossa), enlloc de la incisió més gran de la cirurgia tradicional oberta.

Per aquestes incisions s’introdueixen els trocars o guies, per on accedirem amb la cámara i les pinces amb cauteri , que ens serviran per extirpar els ovaris i treure’ls per les incisions.

Per millorar la visibilitat al començament de l’intervenció cal posar gas CO2 dintre de l’abdomen, inocu per l’animal , peró necessari per dur a terme la cirurgia.

Finalment tanquem les incisions amb una sutura intradermica, és a dir, sense punts cutanis, de manera que no correm el risc de que la pacient s’els pugui treure, i com la sutura utilitzada és de material reabsorvible, l’organisme la degrada en unes setmanes.

La pacient pot fer vida normal a les 24 h , ja que no ens cal el temps de repós i control de 7 a 10 dies necessari en el cas de la cirurgia oberta, ja que no tenim cap ferida que pugui obrir-se ,

Share this article

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

×

Demana una cita i ens posarem en contacte amb tu

Informació bàsica


  • 1. Responsable: Gemma Ulibarri
  • 2. Finalitat: Respondre la sol·licitud o consulta
  • 3. Destinataris: el teu consentiment
  • 4. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades
  • 5. Info addicional: Política de privadesa