certificació CAWED benestar animal cvetmarina

Programa de Benestar Animal CAWEC

març 04, 2021 - by gemma - in Serveis del centre

No Comments

    Durant l’any 2020 el nostre centre ha participat en el programa CAWEC ( Centre d’Educació sobre el Benestar d’Animals de Companyia) de la facultat de Veterinària de la U.A.B.

Els beneficis d’implementar aquest programa consisteixen en:

 • Desenvolopar eines de comunicació amb el client per millorar el benestar dels animals, els propietaris i el personal de la clínica.
 • Contribuir a disminuir o evitar l’estrés dels pacients durant les visites.
 • És l’únic programa que inclou tan gos com gat.
 • Fomenta la visita regular a la clínica.
 • Reconeix la professionalitat de la clínica durant les consultes
 • Acredita a la clínica com un espai adherit al benestar animal.

Propostes implementades al nostre centre

 1. Destinar una zona de la sala d’espera per els gats, el més allunyada possible dels gossos, senyalitzada correctament, i que queda aixecada sobre una prestatgeria, de manera que els pacients felins es sentin el més còmodes i segurs possible, afavorint així un estat d’ànim més tranquil en el moment de la visita.
 2. Canvi de la bàscula de la consulta, ja que l’antiga tenia un esglaó de uns 5 cm que feia que molts gossos tinguessin por de pujar i a més era de un color fosc. La bàscula actual és molt més plana, pel que no noten el desnivell i a més de color clar que fa que la integrin com el terra i fa que pugin amb més tranquil.litat.
 3. Utilitzar un desinfectant enzimàtic per la taula d’exploració, apart del desinfectant habitual, per eliminar partícules de feromones d’estres que puguin afectar al comportament del següent pacient.
 4. Protocols de maneig a consulta per minimitzar l’estres durant la consulta, com visitar als gats dintre del transportí o als gossos de mida gran al terra, si això fa que estiguin més tranquils. Així com recomanar l’ús d’ansiolítics suaus, previs a la visita, en pacients nerviosos, per evitar maneig traumàtic o sedacions innecesaries.
Zona per gats cvetmarina

Recomanacions pels propietaris

 1. Si el vostre gos és molt nervios és preferible que espereu fora del centre i el nostre personal us avisará quan arribi el vostre torn.
 2. Porteu el vostre gat dintre d’un transportí segur i preferiblement rigid, millor tapat amb una tovallola, i durant l’espera deixeu-lo a la zona habilitada a recepció pels pacients felins. No deixeu el transportí al terra, als gats no els hi agrada i els fa posar més nerviosos. Si no porteu rés per tapar el transportí durant l’espera nosaltres us proporcionarem un drap o tovallola.
 3. Quan ens demaneu cita, pregunteu-nos si teniu algún dubte de com portar al pacient al centre i comenteu-nos si teniu alguna necessitat especial, el nostre personal us pot assessorar, de manera que la visita sigui el menys estressant possible.
 4. En alguns casos, pot ser convenient portar al pacient en dejú per que acceptin millor els premis a consulta.
 5. En el cas dels gats, és molt interessant l’ús de feromones en el transportí.
Cvetmarina certificat CEWAC benestar animal

Tot l’equip de la clínica estem molt contentes per l’oportunitat de participar en aquest programa i haver aplicat les millores per atendre sense estres als nostres pacients, així que no dubteu en consultar-nos qualsevol dubte per a que la visita sigui el més agradable i eficient possible.

Share this article

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

×

Demana una cita i ens posarem en contacte amb tu

Informació bàsica


 • 1. Responsable: Gemma Ulibarri
 • 2. Finalitat: Respondre la sol·licitud o consulta
 • 3. Destinataris: el teu consentiment
 • 4. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades
 • 5. Info addicional: Política de privadesa