Laserteràpia

març 01, 2020 - by gemma - in Serveis del centre

No Comments

Rehabilitació amb Teràpia per laser

   La laserteràpia és un dels serveis que oferim a la clínica dins de les sessions de rehabilitació que realitza Vetpunture en el nostre centre.

   Avui us voldriem explicar les bases de funcionament d’aquesta tècnica i els camps d’aplicació.

   El llum LASER, sigla de Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, es va començar a fer servir a l’àmbit mèdic a partir de 1970, moment en que es va començar a introduïr el concepte de lasertàpia, primer en l’ámbit quirurgic i després en el terapeutic.

La laserteràpia utilitza el llum per afavorir i accelerar els procesos naturals de curació de l’organisme, variant paràmetres com la longitut d’ona, frequencia, potencia o amplitut de l’impuls segons la zona i teixit sotmes a tractament. És una tècnica no invasiva e indolora que pot ser aplicada, a la pràctica quotidiana a totes les patologíes que presenten dolor, inflamació, edema, ferides i úlceres, sense cap efecte secundari.

Preparació i mode d'aplicació

És una teràpia senzilla d’aplicar, es realitza amb el pacient despert, ja que no requereix sedació per aplicar-la.

L’operador i l’assistent porten ulleres de protecció, peró no són necessaries pel pacient ja que no mira el llum directament.

El manípul s’aplica en un angle de 90ºsobbre el teixit a tractar, en cas de pell intacta, directament sobre el pacient, i en cas de ferides, el més aprop possible de la zona a tractar, sense tocar la lesió ( 0,5 a 1 cm de distància). La durada del tractament acostuma a ser de entre 10 i 20 minuts.

Principals aplicacions

 

 

El casos més frequents que tractem són procesos d’artrosis articular, ja siguin per lesions o, en pacients senior, per patológies degeneratives associades a l’edat.

En aquests casos, es poden tractar lesions de carp o tars, colzes, espatlla cadera i extremitats posteriors.

També és molt útil en lesions musculars, per distensions o contractures.

L’ús de lalaserteràpia i l’acupuntura combinada ens permet en aquests casos disminuïr molt la medicació antiimflamatoria que acostumen a prendre aquests pacients.

Un altre grup de patologies, en que la teràpia per laser ens ajuda molt, també combinada amb l’acupuntura  , són les hernies discals, procesos on es produeix una o diverses lesions degeneratives o traumàtiques a les vertebres que provoquen que els discos intervertebrals degenerin, es desplacin i comprimeixin el nervis provoquen dolor i pèrdua funcional.

En aquests casos aconsseguim amb la teràpia disminuïr la inflamació, controla.lant el dolor i afavorint la recuperació funcional .

Un darrer ús, és la cicatrització de ferides cutánies, ja siguin úlceres, ferides quirurgiques molt amplies o resolució de fístules, com per exemple els casos de fístules perianals, molt doloroses pel pacient i de difícil curació.

 

Finalment, comentar-vos, que en les sessions de rehabilitació, combinem la laserteràpia amb l’acupuntura i les tècniques de rehabilitació manual, adaptant-nos a les necessitats i evolució de cada pacient.

No dubteu en consultar-nos per que us orientem si creieu que aquestes teràpies poden ser útils en el cas del vostre comapny pelut

Share this article

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

×

Demana una cita i ens posarem en contacte amb tu

Informació bàsica


  • 1. Responsable: Gemma Ulibarri
  • 2. Finalitat: Respondre la sol·licitud o consulta
  • 3. Destinataris: el teu consentiment
  • 4. Drets: Accedir, rectificar i suprimir les dades
  • 5. Info addicional: Política de privadesa